Над 900 тона боклуци почистиха за ден доброволци от Казанлъшко

917 тона отпадъци бяха извозени на общинското депо за твърди битови отпадъци на Казанлък, събрани по време на кампанията „Да изчистим България за един ден”. 6369 души от града се включиха в националната екоинициатива, 30 пункта за раздаване на чували и ръкавици на желаещите бе открило още в ранни зори Общинското предприятие „Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата”, а през деня дежурен диспечер бе на разположение на гражданите и фирмите, включили се в кампанията.

Граждани, търговски дружества, неправителствени организации и др. активно участваха в почистването на територията на община Казанлък. Освен в града, почистване бе направено на стария път към язовир „Копринка”, пътя за с. Енина. Почистени са всички нерегламентирани сметища. Особено активна бе кампанията в ромската махала „Кармен”, където се включиха хора и машини. Младежи и военнослужаши чистиха в лесопарк „Тюлбето”, членове и приятели на ТД „Орлово гнездо” почистваха пътя между населените места Енина и Горно Изворово, в местността „Светицата”, около хижа „Бузлуджа”, на Мегалита край Бузовград.
Кандидатките за короната на Царица Роза ‘2014 също участваха в екокампанията, като почистваха територията в Северен парк.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram