Две наши школа на Цветна олимпиада днес

28 април 2015 г. (вторник) точно в 14:00 ч. във всички 28 области в страната ще започне Националният онлайн кръг на „Цветна олимпиада“, организирана от Сдружение „България си ти!“.  Победителите в съревнованието ще грабнат големите награди – стипендии и материални награди. Те ще бъдат национални победители в съревнованието и ще бъдат наградени на официална церемония на 1 юни 2015 г.

Лично доайенът на родната журналистика г-н Петко Бочаров, който е и почетен член на Сдружение „България си ти!“, ще натисне бутонът за началотона електронното издание на състезанието. Това ще стане в зала „Фоайе“ в сградата на Националния дворец на децата (адрес на НДД: София 1309, бул. Александър Стамболийски 191).

По време на съревнованието ученици от цяла България ще „мерят“ знания по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии. Участниците са победители на областния кръг в съревнованието, в който се включиха хиляди участници.

Целта на „Цветна олимпиада“ е да се мотивират учениците от VIII до XII клас към усвояване на нови знания и по-високо ниво на образование, чрез съревнование по съответните дисциплини.   „Цветна олимпиада“ е в Националния календар на МОН и НДД за извънучилищни дейности за учебната 2014/2015 година и се организира със съдействието на РИО на МОН, както и в партньорство с БАН, СУ „Св. Климент Охридски“ и Асоциацията на учителите по български език и литература. Участието на учениците в „Цветна олимпиада“ е доброволно и безплатно.

Първите пет участници с най-висок резултат по всяка от дисциплините ще бъдат национални победители в съревнованието. Онлайн кръгът е финален и учениците имат на разположение един час, за да се справят със заданията. С електронното издание на съревнованието, освен поставените от организаторите цели в сферата на образованието, се постигат и други, като – екологична, чрез която се икономисва хартия; въвеждане на интерактивни методи на изпитване и прозрачност при оценяването; насърчават се дигиталните компетенции на учениците и др.

Участниците от Област Стара Загора са ученици от ПГЕ „Джон Атанасов“ – Стара Загора, ПМГ „Гео Милев“ – Стара Загора, СОУ „Христо Ботев“ – Павел баня, СОУ „Екзарх Антим I“ – Казанлък, ПГ „Иван Хаджиенов“ – Казанлък, СОУ „Иван Вазов“ – Стара Загора. Вярваме, че победителите в съревнованието са гордост за България и в бъдеще ще продължат да множат своите лични успехи, а с тях и успехите на нашата родина.

Сдружение „България си ти!“ желае успех на всички участници!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram