Общинска делегация замина за унгарския побратимен град Надканижа

В Унгария Община Казанлък ще бъде представена от главния счетоводител Нели Атанасова, общинския съветник Цветан Шиков и главния секретар на Казанлъшката Търговско – промишлена палата Йордан Игнатов. В Надканижа те ще вземат участие в организирания 1 – ви Форум за външна търговия и инвестиции на Надканижа, в рамките на Градски фестивал на града. Официалната визита бе в рамките на традиционните официални посещения по повод празника на града.

Идеята на организаторите е насочена към предприемачи и експерти в сферата на икономиката и бизнеса на 12-те побратимени на Надканижа градове. Участниците ще обсъдят възможности за засилване на икономическите връзки и инвестиции.

Програмата за гостуването на казанлъшката делегация предвижда запознанства и срещи с кмета на Надканижа Шандор Денеш и представителите от другите побратимени градове с Надканижа, участие в празничните фестивални събития, посещение на културно – исторически забележителности и традиционното поклонение и поднасяне на цветя, заедно с представители на руския град Толияти, на общия паметник на загиналите за освобождението на Надканижа български и руски войници във Втората световна война.

Тази година руската делегация на Толияти отбелязва 20 години от побратимяването с унгарския град. От побратимяването между Казанлък и Надканижа се навършват 47.

Вече е в ход и подготовката на Община Казанлък за официалното посещение на делегация от Надканижа в Казанлък за Празника на розата 2017.

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram