Община Казанлък става част от схемата „Би Би Си кейбъл“ – „Булсатком“?

Ще узакони ли община Казанлък незаконните кабели на „Би Би Си кейбъл“ и „Булсатком“?!? Очевидно, да. След днешния ден, когато  Общинският съвет гласува с 22 гласа „за“ предложение на кмета за одобряване на план-схема за оптична кабелна мрежа към подробен устройствен план на град Шипка: „Комплексен проект за инвестиционна инициатива „Оптична кабелна мрежа на град Шипка, община Казанлък“ от „Булсатком“.

Съветниците гласуваха въпреки, че предложението на кмета е некоректно.  Основанието е чл. 129 от ЗУТ , според него „Подробният устройствен план се одобрява с решение на общинския съвет по доклад на кмета на общината в едномесечен срок след приемането на проекта за подробен устройствен план от експертен съвет“. Експертният съвет е приел протокол през юли 2016г., т.е. преди десет месеца.

Становището на БТК също е с изтекъл срок, няма и съгласувателен печат.

Некоректна е и заявената от „Булсатком“ инвестиционнна инициатива. Според заявлението от управителя Пламен Генчев ще се прокарва …напълно нова оптична мрежа. Докато Шипка се радва от години на такава мрежа.

Какво налага изработването на ПУП по заявление от „Булсатком“  от докладната на кмета  не става ясно. Може би груб опит да се узакони мрежа с неясна собственост?

В схемата е намесен Борис Кърчев, бивш управител на „Би Би Си кейбъл“ и настоящ народен представител от ГЕРБ. За неговите и на съдружниците му незаконнни действия Пресс ТВ направи поредица материали.

Кърчев и сие, според няколко съмнителни договора, са продали оптичната мрежа в града и по селата общо за 1 600 000 лева през май 2015 г. на две фирми: „Интернет груп“ ЕООД и „БГ ТОП Мюзик“ ООД. Няма обаче документи нито за собственост на мрежата, нито протоколи на трасето. Има догадки, че именно „Булсатком“ ЕАД стои зад двете фирми-купувачи и сега заедно с Община Казанлък и Общинския съвет прави усилия да заобоколи закона и да узакони мрежата, за която е платило.

Явно много бърза депутата Кърчев да замете следите от продадените кабели? Дали не продаде чужда собственост?

Работници, заети в процесите по прокарването на мрежата говорят, че в Шипка тайно е била положена в периода 2009-2013 г. от „Би Би Си Кейбъл“. Имало е опит от страна на общинска администрация да бъде издадено удостоверение за търпимост, но отново на ръба на закона.

Тежко наследство остави бившият общински съветник от ГЕРБ Кърчев на съпартийците си. Сега трябва да узаконят незаконните мрежи, които продадоха със съдружниците си. Започва се с Шипка. Остава Казанлък и много села.

Ако общината не узакони кабелите без удостоверение за въвеждане в експлоатация /УВЕ/, а те са поне 70% от съществуващите, остава въпросът: Какво продаде „Би Би Си кейбъл“?

На ход са контролните органи и най-вече Община Казанлък. Не е ли време да обяви, че кабелната мрежа е нейна? Не е ли време да каже кой ползва оптичните кабели прокарани от кмета Стефан Дамянов заедно с мрежата на „Сити газ“? Дали не продаде и тях „Би Би Си кейбъл“?

 

Предлагаме контролните органи да минат и да прекъснат всички кабели, положени без съответните разрешителни кабели и ще блесне цялата истина. Тази практика беше приложена вече още 2011 година в София и други градове на страната.

 

Очакваме справедливост, та дори когато става въпрос за неща сътворени от народен представител!

Ще прикрият ли ГЕРБ в Казанлък, схемите на своя депутат, остава да видим.

Днес Бойко Борисов получи мандат за правителство с обещание за СПРАВЕДЛИВОСТ и ЗАКОННОСТ.

Но дали това се отнася и за неговите депутати, общински съветници и кметове?

Ще видим!

Свързана новина:

Право на отговор: Във връзка със статия на ПрессТВ „Община Казанлък става част от схемата „Би Би Си кейбъл“ – „Булсатком“?“

Още по темата:

Има оптична мрежа в Шипка

Свързани публикации:За Кърчев и на съдружниците му незаконнни действия Пресс ТВ направи поредица материали:

Мести ли се лесният опит от тайния живот на пресния депутат Кърчев в парламентарната група на ГЕРБ?

След „фалита“: Г-н Кърчев, имате ли нужда от финансова подкрепа?

Ще пише ли Борис Кърчев като бъдещ депутат нови закони със задна дата?

Борис Кърчев, кандидатът на ГЕРБ за Парламента, с фирми-клонинги връща времето назад и печата неверни договори

Ето неистинските документи, съставени от Борис Кърчев, кандидата за депутат от ГЕРБ

ВАСИЛ САМАРСКИ: ТАМ, КЪДЕТО СВЪРШВА ИСТИНАТА И ДОКУМЕНТИТЕ, БИТУВАТ КЛЕВЕТИТЕ

ГЕРБ ВАЖНО! ПП ГЕРБ сигнализира ЦИК за серия закононарушения от медиите на Самарски

Б.Кърчев /ГЕРБ/ цака и рекламна агенция с 600 хил.лв. Стреми се за депутат с борчове за стотици хиляди левове

Как целещият се в Парламента Борис Кърчев & компания продадоха на себе си имот под възбрана

Чичеков: „Би Би Си кейбъл“ откраднаха бизнес за милиони и си купиха индулгенцията и от ГЕРБ

Борис Кърчев се сили към Парламента след серия отблъскващи закононарушения

Господин Кърчев, ако ще ковете закони, започнете първо да ги спазвате!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram