Засилен интерес към „Маратона на четенето“ в Казанлък

С 266 нови книги на стойност 2 242 лв. е обогатила фонда си ОБ „Искра“ в рамките на кампанията за даряване на нови книги „Прочети и подари“.

По повод инициативата „Библиотеката дарява”  казанлъшката културна институция е  дарила от своя страна 32 книги на Дом за стари хора № 3  и 5 книги на Младежки организации, сочи отчетът на библиотеката за кампанията „Маратон на четенето“.

48 906 души са проявили интерес към инициативите в интернет на профила на библиотеката и новосъздадения профил на Отдел „Заемна за възрастни” във Фейсбук: „Любопитно за книги, писатели, библиотеки”, „Прочетете днес на децата си”, „Ние от Библиотека „Искра” днес ви предлагаме: „Преоткрийте забравен шедьовър”.

1 136 малчугани пък са се радвали на събитията организирани в Празниците на детската книга и изкуствата за деца.

Общият  брой на участниците в кампанията ”Походът на книгите” е 1 592, отчитат още от библиотеката.  Сред събитията,  към които е бил проявен най-голям интерес,  е срещата с проф. Николай Овчаров, Международният поетичен конкурс „Белоцветните вишни“,  представянето на книгата на Стефан Саранеделчев – „Да възродим задружността”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram