Отечественият съюз започва оценка на управлението на общините в област Стара Загора

Оценка на управлението по общини, започва да прави Отечественият съюз (ОС) в област Стара Загора. Това стана ясно по време на срещата на председателя на съюза Симеон Симеонов   с ръководствата  на общинските структури. Темата бе  „Местни избори 2015 и актуални задачи на Отечествения съюз“.  Симеонов  очерта тревожна тенденция за българина от настоящата управленска коалиция, която прозира и в политическия и в социално-икономическия живот на страната.

„Идващите местни избори  са важни както за членовете, така и за ръководството на съюза, тъй като всички сме убедени, че промени трябва да настъпят по места”, каза Симеонов. Той поясни организацията, която предстои пред ОС за местните избори и сподели, че ежедневно трябва да се работи едновременно както с политически партии в ляво, така и с НПО-та в партньорство и подкрепа за местния вот.

Участниците в срещата споделиха вижданията си относно коалиционните формули в лявото пространство, посланията, действията, които трябва да се предприемат за извеждане проблемите в общините и предлагане на обсъждане в широки форуми с партньорски организации. За тях решенията са в единението на лявото.

 „Единствената алтернатива за обединението на всички леви партии, с цел успешно представяне на изборите, трябва да се търси в диалог с всички леви партии, включително и с новите партии и движения, вкл. и АБВ и 21”, подчерта на финала на срещата зам.-председателят на Националния съвет на ОС и председател на общинската организация на ОС в Стара Загора Илка Петкова. Петкова е общински съветник в Стара Загора от Коалиция „БСП, ПБС”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram