Кандидатките за Царица Роза 2017 започнаха засаждането на рози в Казанлък

Тазгодишните претендентки за короната дадоха начало на традиционното засаждане на рози в навечерието на Празника. В специална алея в парк „Розариум“ всяко от младите момичета засади по стрък розови рози и така те спазиха обичая Казанлък да бъде украсен за фестивалните дни и зарадваха група китайски туристи.

От Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ към момента са осигурили около 7 000 рози за голямата кампания за разхубавяването на града, но предупреждават, че е възможно броят им да се увеличи.

По-рано през деня кандидатките за Царица Роза 2017 участваха в първия си урок по хореография по „Пътят към короната“ с преподавател Ваня Минчева. В натоварената програма на хубавиците за извайване на визия, маниери и поведение на изискана дама са предвидени и обучение по протокол и етикет с лектор Антони Илев – директор на Професионалната гимназията по лека промишленост и туризъм, още хореография с професионалните напътствия на Гергана Начева – хореограф по модерни танци и Зумба и най-важното – опознаване на богатото културно-историческо наследство в Долината на розите и на тракийските царе, за да бъде Царица Роза 2017 неин достоен посланик в България и по света.

Пресцентър на община Казанлък

707274758083868889

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram