Да посрещнем пролетта в Казанлък начисто!

Напомняме на жителите на Казанлък, че по случай Деня на земята 22април Община Казанлък организира акция за събиране на едрогабаритни твърди битови отпадъци,  стари дрехи и излезли от употреба електрически уреди и битова техника тази събота, 28.04.2018 г.

От 8:30 ч, до 16.30 ч. на 12 мобилни пункта в града с общински служители ще бъдат разположени контейнери за битови отпадъци, стари дрехи и излезли от употреба електроуреди и битова електронна техника:

  1. Кръстовището на ул. „Пушкин“ и бул. „23Пехотен Шипченски полк“ ( пазар „Запад“, източно до бл.32 в кв. „Васил Левски“)
  2. Ул. „Генерал Столетов“ ( южно от спирката на „Капрони“)
  3. Кръстовището на ул. „Генерал Драгомиров“ и ул. „Войнишка“
  4. Магазин „Билла“ – паркинг
  5. Зад Универмаг – паркинг
  6. Ул. „Москва“ – срещу ПГ „Лека промишленост“
  7. Кръстовището на ул.“Хан Аспарух“ и ул. „Захари Стоянов“ ( до детска площадка северно от бившето Строително училище)
  8. Магазин „Лидл“ – паркинг
  9. Магазин „Изток“ – паркинг
  10. Ул. „Олимпиада“ – парк северно от хлебопекарна „ Филчев“
  11. Ул. „Тюлбенска“ ( северно от ПГ „Иван Хаджиенов“)
  12. Ул. „Петьо Ганин“ (южно от ДСХ 1, северно от бл. 28 в ж.к. „Изток“, близо до аптека „Пролет“)

Излязла от употреба битова електроника – телевизори, радиоапарати, компютри и др. от гражданите изкупува „Елтехресусрс“ АД. Можете и сега да правите заявки на телефон 080014100 за извозване от фирмата в събота, 28-ми април, 2018г. Оставените уреди трябва да бъдат цели!

Едрогабаритните твърди битови отпадъци (стари мебели) и излезли от употреба битови електроуреди (печки, хладилници, перални и др.) приема фирма „Монамур 6“ООД. Те ще приемат и разглобени и на части уреди от битовата електроника на посочените места, а целогодишно – на входа на язовир „Копринка“.

Стари дрехи ще бъдат събирани в специални контейнери на всички мобилни пунктове.

На тел. 0431 63 880 от Общинското предприятие по чистота приемат заявки за контейнери за строителни отпадъци и старо домакинско обзавеждане срещу 56,64лв. с ДДС през цялата година! Заявки се приемат от понеделник до петък, от 08,00ч. до 17,00ч.

Жителите на Казанлък могат и сами да извозват своите едрогабаритни отпадъци до Претоварната станция, до старото сметище на града, която работи по същото време, плюс съботния преди обед.

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram