Ученици от ПГЛПТ получиха своите сертификати за участието си в проект

Девет ученици от 12 клас на ПГ по лека промишленост и туризъм в Казанлък, участващи в проекта „ Ученически практики”  получиха сертификати за  успешно приключване на своето професионално обучение в реална работна среда. Проектът има за цел да подобри качеството на професионалното обучение, усъвършенствайки практическото обучение на учениците, в съответствие с потребностите на пазара на труда. Партньори на казанлъшкото училище са едни от най-реномираните ресторанти в Казанлък. Практиките се проведоха в реални работни места, в кухните и търговските зали на фирмите партньори , разказва Светлана Стоянова , зам. директор на ПГ по лека промишленост и туризъм.
Общо е мнението на фирмите партньори и на училищния екип, работещ по проекта , че са постигнати добри резултати по проект „ Ученически практики”, споделя Стоянова.
След приключване на практиката сред учениците е проведена анкета, в която те споделят, че са доволни от наученото в рамките на проекта, от работата в екип, от получените нови знания и умения, които  са с висока приложимост.
Всички ученици , участвали в проекта освен сертификата, получиха и стипендия на стойност 300  лв.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram