Пернишки художници показват картини в Галерия „Ателието“

Художници от Перник и малките творци от Школата по живопис на Ваня Запрянова “ Арт линия“  ще изложат заедно свои картини в галериа “ Ателието“.
Изложбата ще бъде открита в петък , 25 април, от 18:00 часа. Пернишките художници гостуват на Казанлък със свои  творби от пленерите “ Иван Рилски“ и “ Боженци“.  Картините от двата пленера до момента са представяни на два пъти в Перник. След престоя си в Града на розите,  пернишките  художници
възнамеряват  да открият  и изложба с творби,  вдъхновени от Казанлъшкия край.
Пернишките художници са представители на Художествена галерия “ Изток“, създадена през  1999 година към   читалище “ Съзнание“ , по – късно преименувана на “ Марин Гогев“ – на името на  един от художниците, работил за читалището и за развитието на галерията от самото  и начало.
През всеки сезон в галерията се откриват много изложби на пернишки художници и гости от страната.Художниците от Перник участващи в изложбите са около 25 човека.Организират се самостоятелни и тематични изложби. През годините със свои творби в галерията са гостували  творци от Смолян, Кюстендил, София.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram