Общинското първенство по спортно катерене с над 80 участника тази година

Общинското първенство по състезателно катерене в парк „Северен”до стадиона отново събра десетки почитатели на популярния сред младежите спорт, развиван в града на розите от клубовете  „Селт” и АТК „Казанлък”. КЕС „Селт” и Община Казанлък са организатори на ежегодното съревнование между ученици от местните училища. Близо стотина деца между 5 и 19 годишна възраст изпробваха уменията си на изкуствената катерачна стена, някои от тях активно спортуващи, други с първи стъпки в спортното катерене. Сред участниците в общинската проява имаше освен представители на градските училища и младежи от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Копринка.

86 участника от 12 училища и 3 детски градини от Община Казанлък се отзоваха на призива на организаторите за популяризиране на спортното катерене сред подрастващите.

Част от младежите, които станаха съпричастни със събитието тази година се състезават за КЕС „Селт” и АТК „Казанлък”. Освен че си поръчаха хубаво време за началото на състезанието, организаторите се постараха и да привлекат повече желаещи да се запознаят с практикуването на екстремния спорт.

Катерачната стена изградена в парк „Северен” ще остане на мястото си до неделя. На 26 април, в събота, тук ще се проведе държавно първенство по боулдър за деца, юноши и девойки. Организатори са отново КЕС „Селт” и Община Казанлък.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram