Нови 25 продажби извади Община Казанлък на заседание със съмнителна законност

25 продажби на общинско имущество гласува мнозинството на ГЕРБ и коалиция в казанлъшкия малък парламент в понеделник. Предложенията имотите да бъдат качени на сергията са на кмета Галина Стоянова.

От 33 поставени въпроса от кметицата пред съветниците 25 бяха оферти за търгове, като за това бе свикана извънредна сесия на общинския съвет.

БСП съветниците напуснаха заседанието на местния парламент в Казанлък, защото то е свикано незаконосъобразно от неговия председател Николай Златанов от ГЕРБ, обявиха те на брифинг през залата.

Той не успя да отговори на въпросите на председателя на Групата на БСП Пламен Караджов – кое налага провеждането на извънредно заседание с 33 точки дневен ред, като 25 от тях са продажби на общинска собственост.

Караджов предложи да се отложи заседанието и да се проведе по приетите правила, посочвайки конкретните нарушения на Правилника за дейността на местния законодателен орган.
„Не са налице извънредни обстоятелства, нито значим обществен интерес, за да бъде свикано като извънредно. Правилникът е категоричен и той трябва да се спазва от председателя”, заяви лидерът на БСП Румяна Друмева пред журналисти. Председателският съвет е заседавал не 6 дни преди това, а 4. По думите й дори да се приложи хипотезата на Златанов, той не е спазил процедурите по организация на сесията, нарушил е правилата, а това води: „до угрозата- взетите на заседанието решения да бъдат оспорени по съдебен ред. Това за нас е недопустимо”, подчерта Друмева.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram