Да посрещнем пролетта в Казанлък начисто!

По случай Деня на земята 22април община Казанлък организиране акция за събиране на едрогабаритни твърди битови отпадъци,  стари дрехи и излезли от употреба електрически уреди и битова техника тази събота, 28.04.2018 г.

От 8:30 ч, до 16.30 ч. на 12 мобилни пункта в града с общински служители ще бъдат разположени контейнери за битови отпадъци, стари дрехи и излезли от употреба електроуреди и битова електронна техника:

  1. Кръстовището на ул. „Пушкин“ и бул. „23Пехотен Шипченски полк“ ( пазар „Запад“, източно до бл.32 в кв. „Васил Левски“)
  2. Ул. „Генерал Столетов“ ( южно от спирката на „Капрони“)
  3. Кръстовището на ул. „Генерал Драгомиров“ и ул. „Войнишка“
  4. Магазин „Билла“ – паркинг
  5. Зад Универмаг – паркинг
  6. Ул. „Москва“ – срещу ПГ „Лека промишленост“
  7. Кръстовището на ул.“Хан Аспарух“ и ул. „Захари Стоянов“ ( до детска площадка северно от бившето Строително училище)
  8. Магазин „Лидл“ – паркинг
  9. Магазин „Изток“ – паркинг
  10. Ул. „Олимпиада“ – парк северно от хлебопекарна „ Филчев“
  11. Ул. „Тюлбенска“ ( северно от ПГ „Иван Хаджиенов“)
  12. Ул. „Петьо Ганин“ (южно от ДСХ 1, северно от бл. 28 в ж.к. „Изток“, близо до аптека „Пролет“)

Партньори на Община Казанлък и Общинско предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ в събирането на отпадъците са фирмите „Елтехресурс“ АД – София и „Монамур 6“ ООД, с. Копринка, с които Общината има сключени договори и работи целогодишно. Допълнителна помощ ще бъде оказана от фирмата, която управлява Претоварната станция.

Излязла от употреба битова електроника – телевизори, радиоапарати, компютри и др. от гражданите изкупува „Елтехресусрс“ АД. В събота, 28-ми април, 2018г. те ще изпратят мобилна група от гр. Стара Загора, но и в момента приемат заявки на граждани на телефон 080014100, които ще бъдат обслужени по време на съботната акция. Обръщаме внимание, че оставените уреди трябва да бъдат цели, защото от фирмата не приемат разглобени и на части!

Едрогабаритните твърди битови отпадъци (стари мебели) и излезли от употреба битови електроуреди (печки, хладилници, перални и др.) приема фирма „Монамур 6“ООД. В събота техен екип ще извозва старата техника и обзавеждане до площадката на фирмата до язовир „Копринка“, където работят целогодишно. Те ще приемат и разглобени и на части уреди от битовата електроника (каквито от „Елтехресурс“ АД – София не приемат).

Стари дрехи ще бъдат събирани в специални контейнери на всички мобилни пунктове.

Координатор и организатор на кампанията са общинските служители от звено „Екоконтрол“, които ще оказват съдействие на гражданите на място.

Предвид предстоящите домашни ремонти напомняме на жителите на община Казанлък, че на тел. 0431 63 880, могат да поръчват на Общинското предприятие по чистота контейнер за едри строителни отпадъци и старо домакинско обзавеждане срещу 56,64лв. с ДДС! Заявки се приемат от понеделник до петък, от 08,00ч. до 17,00ч.

Жителите на Казанлък могат целогодишно сами да разчистват своите едрогабаритни отпадъци като ги извозват до Претоварната станция, до старото сметище на града, която работи по същото време, плюс съботния преди обед.

От Община Казанлък благодарим за съдействието на магазини „Билла“ и „Лидл“ в акцията „Да посрещнем пролетта в Казанлък начисто!“!

 

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram