Стотици ентусиасти на колела от Европа ще изкачат Бузлуджа заради емблематичния паметник

Седмото издание на Transcontinental race (TCR7) тази година ще премине и през емлематично място за Казанлък и региона -околностите на Бузлуджа. Това обявиха организаторите пред Спортал.

На 26-27 юли стотици ентусиасти на колела от цяла Европа ще прекосят България, като сами ще определят своите маршрути, темпо, почивки и екипировки. От Бургас ще започне епичното им 4000 км приключение, което ще премине в Сърбия и ще завърши в Брест, Франция. По трасето са подготвени интересни контролни пунктове, като за България ще има само един  – на Бузлуджа. 

Мястото е избрано заради поразителния и внушителен паметник на Българската Комунистическа партия и защото се вижда от много километри. Участниците ще пристигнат в там, където доброволците ще записват времето си и ще маркират картите им. Те сами ще преценят колко време да останат там и ще се отправят към следващите предизвикателство.

Тази година между 250 и 300 състезатели ще се срещнат в Бургас в събота, 27 юли 2019 г., за да започнат над 4000 километра в Европа. Всеки участник ще планира и навигира по своя собствен маршрут. Чек пойнт 1 се отличава с впечатляващия паметник на Бузлуджа и много красиви изкачвания. Чек пойнт 2 разполага 80 километър от сръбски чакъл, докато Чек пойнт 3 ще се води през множество превключватели в сянката на извисяващи се върхове на Пис Бое и Пизес де Цир в италианските Доломити. Чекпойнт 4 включва известния Tour de France изкачване на Alp d’Huez, както и зашеметяващия Col du Galibier.

През 2018 г. англичанинът TCRNo6 Джеймс Хейдън спечели състезанието за 8 дни 22 часа, 59 минути, покривайки 3800 километра. Стартираха 250 и само 157 достигнаха финалната линия в Meteora.

Можете да следите седмото издание на Transcontinental Race на transcontinental.cc/tcrno7, където ще има информация и за GPS тракерите на живо – RACE TRACKING map. Всички интересни новини и информация се публикуват на instagram и във facebook страницата.

Източник: Спортал

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram