Стартира ремонт на участък от второкласния път II-56 Шипка – Павел Баня

Областният управител Живка Аладжова взе участие в официалната церемония по започването на превантивния ремонт на участък от второкласния път II-56 Шипка – Павел Баня. Присъства и членът на Управителния съвет на АПИ инж. Илиана Захариева. Отсечката, чийто ремонт стартира днес от Павел Баня, е двукилометрова, а финансирането е осигурено от Агенция „Пътна инфраструктура”.
„Знаем, че правителството пое ангажимент за подобряването на условията за живот в страната. Поводът да се срещнем днес е поставянето на началото на извършването на ремонт на път II-56.  Това ще даде възможност за по-добро и по-безопасно пътуване през този участък. Не се съмнявам в професионализма на фирмата изпълнител и се надявам, че ремонтът ще бъде извършен в срок и с високо качество. Изказвам благодарности на АПИ за финансирането на проекта”, заяви в приветствието си към присъстващите Живка Аладжова.
Срокът за завършване на ремонта е 13 юни. Предстоят дейности по студено фрезоване на асфалтово-бетонната настилка, изкърпване на дупки и деформации по пътната настилка, машинно полагане на асфталтова смес на пластове, поставяне на хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация. В рамките на проекта ще бъде извършен ремонт и на моста на р. Тунджа, който е близост до Павел Баня.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram