Първи успехи за „Левски“ и „Марица“ в полуфиналите на женското първенство по волейбол

Волейболистките на „Левски“ (София) победиха „Казанлък“ с 3:0 (25:22,25:21, 25:16) в първия мач между двата тима от полуфиналните плейофи в женското първенство на България, игран в столичната зала „Христо Ботев“.
Така Сините тръгнаха с успех в тази фаза, като поведоха на Розите с 1:0 победи. Следващият втори мач между двата тима е на 25 април (събота) в СК „Арсенал“ от 17:30 часа.
Успехът за Сините в първия им сблъсък с тима от Казанлък не дойде лесно. Розите максимално затрудниха домакините, особено в първите две части.  В третата част, вече доста по-мобилизирани, домакините не допуснаха обрат и спечелиха мача.

В другия полуфинален мач носителките на Купата на България за 2015 година от „Марица „(Пловдив) започнаха по най-добрия начин участието си в битката за титлата.Срещу тима на ЦСКА (София) момичетата на Иван Петков се наложиха с категоричното 3:0 (25:14, 25:23, 26:24) пред близо 600 зрители в залата на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.
Вторият мач от серията е в петък, 24 април, от 17:00 часа в зала „Васил Симов“ в София, като при нова победа „Марица“ ще се класира за финала.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram