Поети откриха празниците на люляка в Бузовград

Люляковите празници 2015  в Бузовград започнаха снощи, 22 април, с творческа среща с поетите от Сдружение „Кула“ Женя Димова, Румен Денев и белетриста д-р Димитър Няголов.

 В Народно читалище „Л. Каравелов“ те прочетоха свои стихове и разкази, посветени на пролетта и любовта. Книгите им се предаваха от ръка на ръка и много от участниците в тази сърдечна среща си тръгнаха обогатени с нов  духовен, пролетен живец.

Афишът на Люлякови празници 2015 включва поредица от прояви, които ще продължат до 26 април. Концерт на състави на читалището в селото и гостуване на Народен тракийски женски хор от Стара Загора, надиграване на площада в селото и конкурс за детска рисунка са още част от програмата. С поход до Мегалита ще бъдат финализирани празниците с мирис на люляк.

Логото на Бузовградските люлякови празници е дело на покойния дизайнер Стойно Стойнов, а цялостното оформление на рекламите и визията на събитието е на дъщеря му Рада Стойнова. Тези жестове са дар за празника от семейството на Лиляна Крушева и Стойно Стойнов за селото и Люляковите му празници.

22_04_15_Srechta s poetite_Luliakovi 015 (1)

 

 

22_04_15_Srechta s poetite_Luliakovi 012

22_04_15_Srechta s poetite_Luliakovi 013

Programa_web (2)

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram