Младите дадоха пример в акцията за почистване на община Казанлък

Тези петък и събота Община Казанлък организира акция по почистване на територията на общината.

В петъчния ден най-активно се включиха младите хора – ученици и дори деца от детските градини. Много от тях с гордост споделиха добрите си резултати от почистени училищни дворове, междублокови пространства и градски улици в социалните мрежи.

В съботния ден бизнесът участва с техника и работна ръка за разчистване около язовир „Копринка“ и в покрайнините на населените места на образували се сметища от изхвърляни боклуци от недобросъвестни хора. Заедно с Общинско предприятие „Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата“ бяха събрани около 110 – 120 тона битови отпадъци и около 100 тона строителни.

С помощта на „Екобулпак“АД всички жители на Общината бяха уведомени къде могат да получат осигурени помощни материали като ръкавици, чували и други, за да бъде прилаган екологичния пример за разделно събиране на отпадъци, но интересът от страна на гражданите остана слаб и през двата дни.

Организацията на Общината обхвана всички училища, културни институти, неправителствени организации и фирми с техника, за да направим местата, на които живеем, учим и работим по-приятни и приветливи.

Младите хора на Казанлък и местният бизнес показаха най-голяма съпричастност към зелената инициатива на Община Казанлък, посветена на Деня на Земята – 22 април.

 

Пресцентър на община Казанлък

2225272931

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram