Павелбанският Ансамбъл „Детелини“ пише писмо до Ахмед Доган

Ръководителите на ансамбъл „Детелини“ – Павел баня са изпратили отворено писмо до почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Намеренията за обръщението до него бяха заявени от Недка Кавръкова още при гостуването й в „Шоуто на Слави“.

В писмото се обрисува ситуацията на ансамбъла и желанието на представители от общинския съвет да попречат на съществуването на ансамбъла:

„Доминиращата група общински съветници в Общински съвет – Павел баня е на Движението за Права и Свободи. Общинските съветници от групата са се замесили в безпринципна коалиция с БСП. Поради това им се налага да изпълняват за съжаление техни поръчки за реваншизъм и геноцид срещу фолклорен танцов ансамбъл „Детелини” – Павел баня. Обществото в нашата община припознава съветниците като част от ДПС, но не и налаганите им коалиционни решения, които рязко се разграничават от Евро-Атлантическите ценности и политики, изповядвани от Вашата партия.“

Припомняме, че Община Павел баня все още работи без бюджет, а при последният, трети, опит да бъде приет и то формално, бюджетът на ансамбъла бе сериозно орязан. При тази ситуация съществуването на фолклористите е поставено под риск.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram