Първа среща на Кмета с кандидатките за Царица Роза 2017

Кметът на община Казанлък за първи път се срещна с момичетата, които тази година ще влязат в надпреварата за короната на Царица Роза 2017. В Зала 6 на Общината тя поздрави лично всяка от тях и им пожела през цялото време преди всичко да се забавляват и да създават нови приятелства, което ще повлияе позитивно и на взаимоотношенията между младите хора в Казанлък. „Бъдете естествени!“, посъветва Галина Стоянова девойките: „Хората тук и техните гости избират за Царица Роза винаги най-естествените и красиви момичета, за разлика от претенциозните конкурси за красота.“, каза тя.

Кметът на Казанлък представи основния екип, който ще работи с абитуриентките от училищата в града до самия финал на конкурса на 12 май. Началникът на Кабинета на Кмета Сребра Касева съобщи основни моменти от вълнуващото им пътешествие „Пътят към Короната“. Съществено място в програмата е отделено за опознаване на културно-историческото наследство в Долината на розите и на тракийските царе, защото бъдещата Царица се превръща в главен посланик на Казанлък в България и по света. От момичетата се очаква сръчно да могат да се справят и със засаждането на рози, така че те ще се включат в украсяването на Казанлък със 7 000 рози в навечерието на Празника. За визията им ще се погрижи известният коафьор от Казанлък Стенли, съвместно със свои колеги от Италия. По време на обученията по протокол и етикет, хореография за грация и елегантност, професионална фотосесия в новия Музей на Розата, репетициите, включително официалните дефилета кандидатките за Царица Роза 2017 ще проследява неотлъчно обективът на оператора Евгени Атанасов.

Традиционно, начело на  журито ще застане посланикът на Япония у нас, н.пр. Шиничи Яманака, което ще гарантира абсолютната неподкупност на избора. Сред новините, които от Общината съобщиха пред медиите е включването в журирането на посланичката на Азърбайджан н.пр. Наргиз Гурбанова и на три известни и красиви казанлъчанки: модната дизайнерка Мариела Гемишева, наградена със Златната игла за 2016 г., певицата Светла Иванова и Царица Роза 2007 Лора Георгиева, чиято корона й донесе блестящ старт на модния подиум. Имената на останалите трима членове на конкурсната комисия остават тайна към момента.

Сред споделените празнични изненади са дефилетата за първи път, озвучени с музика на живо, гостуването на нашумялата младежка българска група Ice Cream и имената на водещите на шоуто на сцената в Дома на културата „Арсенал“ – обичаните Александър Кадиев и Екатерина Евро.

На участничките в конкурса бяха раздадени кратки анкети с основни въпроси, на които трябва да отговорят, за да представят себе си.

Опознавателна се оказа за младите дами и първата среща с медиите от Казанлък, за да свикват да се чувстват добре в собствената си кожа, когато попадат във фокуса на общественото внимание.

Пресцентър на община Казанлък

102022 23 33 37 50 53

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram