Прехвърлени сгради на Община Казанлък

С Решение на Министерски съвет от 14 април 2015 г. безвъзмездно се прехвърля правото на собственост върху имот – частна държавна собственост на Община Казанлък. Имотът се намира на бул. „Розова долина“ 6  – „ За Дом на техниката“, и представлява една трета идеална част от 4-етажна административна сграда с обща застроена площ  1563 кв.м.

Това е т.нар. НТС, за сградния фонд на което се водеха съдебни дела. Собствеността бе прехвърлена на Областна администрация –Стара Загора, впоследствие с Решение на Общински съвет-Казанлък, Община Казанлък мотивирано поиска собствеността да се прехвърли на Общината, което вече е факт. Предстои обсъждане на възможностите за ползване на предоставените помещения. Освен разширяване на общинска администрация се предвижда изграждането на модерна зрителна зала в бившето кино „Лекс“

С друго решение на Министерски съвет от 6 април  9 канцеларии в сградата на бул. „Александър Батенберг“ 4, след Решение на Общински съвет-Казанлък, също са прехвърлени като собственост на Община Казанлък. Това са помещенията, където е разположена дирекция „Местни данъци и такси“.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram