Предстоящи зонални първенства за ученици

Отборът на Основно училище „Георги Кирков“ Казанлък спечели областното първенство от ученическите игри по волейбол за момчета 5-7 клас. При момичетата победител стана ОУ „Никола Вапцаров“. По три отбора при момчетата и момичетата се включиха в областния етап от ученическите игри по волейбол при 5-7 клас, на които домакин бе общинската спортна зала „Иван Вазов” Стара Загора. Победителят беше определен по системата всеки срещу всеки. Без проблем момчетата на ОУ „Георги Кирков“ победиха с по 2:0 гейма съперниците си от 5-то ОУ „Митьо Станев“ Стара Загора и ОУ „Св. св. „Кирил и Методий“ Николаево. В мач, който трябваше да определи кой отбор да заеме второто място, тимът на 5-то ОУ „Митьо Станев“ се наложи над представителя на Николаево с 2:0 гейма.

Много повече емоции предложи състезанието при момичетата. В първия мач СОУ „Пейо Яворов“ Чирпан победи тима на 5-то ОУ „ Митьо Станев“ с 2:0 гейма. В най-интересния мач от програмата отборът на ОУ „Никола Вапцаров“ Казанлък победи с 2:1 гейма СОУ „Пейо Яворов“ Чирпан, с което си гарантира и участие на зоналния етап от надпреварата. В последния си мач  казанлъшките момичета победиха състава на старозагорското 5-то ОУ с 2:0 гейма.

Зоналното първенство при момчета и момичета в тази възрастова група е в Кърджали на 8 май.

За зоналните първенства при по-големите – 8-10 клас, ден по-рано, се класираха други две казанлъшки училища -девойките на ХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ и юношите от ПГТТМ – Казанлък. Техните турнири са на 29 април 2014 г. в зала „Арпезос“ – Кърджали.

Тази седмица предстоят последни областни първенства.

На 25 април 2014 г. на стадион „Берое“ – Стара Загора, ще се проведе надпреварата по лека атлетика,а зоналното състезание по волейбол за 11-12 клас ще бъде в зала „Иван Вазов“ – Стара Загора.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram