Културен афиш за седмицата

Множество културни събития бележат Светлата седмица в Града на розите. Тази седмица предстоят заключителните прояви в националната инициатива „Маратон на четенето 2014“.
На 23 април (сряда) в галерията на ул. „Искра“4 от 17:00 часа е началото на среща с лауреатите по програма „Финансиране на книги на казанлъшки автори за 2013 година“.
Събитието е организирано от Община Казанлък, Клуб на дейците на културата и Общинска библиотека „Искра”. Казанлъшката публика ще може да се запознае с авторите на книги, които спечелиха финансиране по програмата на Община Казанлък. В Маратона на четенето ще участват Рада Стойнова, Женя Димова, Георги Георгиев, Петър Марчев, Ивайло Диманов, Пепа Петрова, Даниела Стоева-Фурнаджиева, Ганка Стойчева.
Други две прояви в Програма „Маратон на четенето” Казанлък 2014 са на 24 и 25 април.
На 24  април ще бъде представена изложба от Пленер по фотография „Вишнев цвят – дъх на пробуждане” със съдействието на НГПИД „Акад. Дечко Узунов” – 16.30 ч. в ОБ „Искра”.
На 25 април предстои награждаване на победителите в VІІ Международен поетичен конкурс „Белоцветните вишни” от  17.00 ч. в Информационния център на ул. „Искра“4.
В петък Арт галерия „Ателието“представя две изложби. Първата ще бъде открита от 17:30 часа, озаглавена „Пейзажи от България“ на възпитаници на Ваня Запрянова от школа по живопис „Арт линия“. От 18:00 часа ще бъдат показани картините от пленера в Боженци – пътуваща изложба на групата пернишки художници.
В събота от 10:00 часа в НЧ „Искра 1860“ ще се проведе ежегодният песенен празник „Прекрасна си мила родино“ на ТД „Орлово гнездо“ и ВГ „Ехо“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram