Информационен бюлетин на ОДМВР Стара Загора за 18, 19 и 20.04.2014 год.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани две бързи полицейски производства и са разкрити три престъпления. В заведението за отрезвяване са настанени две лица.

Бързо полицейско производство

На 18 април в РУП – Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу 37-годишния С.Б. от Казанлък за това, че управлявал.а. „Фолксваген Голф” след употребата на алкохол – 1,52 промила.

Бързо полицейско производство е започнато в РУП – Чирпан срещу В.Т. на 29 години от с. Гранит за това, че управлява по бул. „Г.Димитров” в Чирпан л.а. „Ауди 80” след употребата на алкохол – 1,55 промила.

Разкрити престъпления

Във връзка с отразена в бюлетин 103 кражба на множество вещи от постройка, собственост на 58-годишен жител на Мъглиж, от проведените оперативни мероприятия извършителите са установени. Това са Г.И. на 28 години, М.М. на 18 години и 17-годишен младеж – и тримата от Мъглиж.

На 17 април във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 46-годишен жител на с. Калояновец, който заявил, че пастирът, който бил наел да пасе стадото му – Й.Т. на 39 години от с. Калояновец – му е отнел две ярета от породата „Англонубийска”. След подаването на сигнала и проведените оперативни мероприятия Й.Т. е издирен и настанен в заведението за отрезвяване.

На 17 април около 21:15 ч около Бирената фабрика в Стара Загора полицейски патрул на Първо РУП – Стара Загора извършва проверка на л.а. „Фолксваген Голф”, управляван от М.З. на 18 години и негови спътници в автомобила – З.Т. на 18, Р.Л. на 28 години и 17- годишно момиче – всички от Стара Загора. В хода на проверката униформените служители установяват, че Р.Л. държи в джоба на дънките си найлонов пакет с около 1 г марихуана. 28-годишният старозагорец е задържа в Първо РУП – Стара Загора за срок до 24 часа.

По-характерни престъпления

На 17 април във Второ РУП- Стара Загора е получен сигнал за кражба от лек автомобил. Потърпевшият заявил, че от служебния му л.а. „Мерцедес 220 е”, паркиран пред дома му на ул. „Дунав” в Стара Загора, неизвестно лице е отнело яке с портфейл, в който са се намирали 250 лв., две дебитни карти и лични документи. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17 април във Второ РУП- Стара Загора е получен сигнал от 21-годишна старозагорка, която заявила, че около 10:00 ч пред църквата Св. Никола в Стара Загора неизвестно лице е извършил кражба от дамската й чанта на портмоне с лична карта и 50 лв.

На 17 април в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 36-годишна жена от Стара Загора, която заявила, че вечерта на 16 срещу 17 април неизвестно лице е извършило кражба на два фара – халогени – от паркирания пред дома й на ул. „Иван Вазов” л.а. „Шкода Фабия”.

На 17 април в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 42-годишен старозагорец, който заявил, че неизвестно лице е извършило кражба на 31 дръвчета за садене от градинския му център, намиращ се на бул. „Св. П. Евтимий”.

На 18 април в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от хранителен магазин, намиращ се на ул. „Граф Н.Игнатиев” в Стара Загора. На място е установено, че неизвестно лице е проникнало в обекта и е отнело от там две чекмеджета от касови апарати, съдържащи 100 лв.

На 17 април в УП – Мъглиж е получени сигнал за кражба от къща. в с. Ягода. Потърпевшият заявил, че неизвестно лице е проникнало в имота му за времето от 15 до 17 април и е отнело от там две бормашини, електрожен, моторна резачка, шлайф машина, ъголшлайф, саблен трион, четири медни казана и комплект гаечни ключове.

ПТП

На 17 април около 17:40 ч в посока север-юг по път II-55 след гр. Гурково се е движил л.а. „Фиат Пунто”, управляван от Й.Р. на 19 години от гр. Раковски. Поради движение с несъобразена с пътните условия скорост – мокра пътна настилка – на ляв завой водачът губи контрол над управлението на автомобила и се преобръща по таван вдясно по посока на движението си извън пътното платно. От удара водачът получава травма на лицевата кост , настанен е в МБАЛ – Стара Загора без опасност за живота. Пробата му за употребата на алкохол е отрицателна.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани две бързи полицейски производства и са регистрирани три престъпления. В заведението за отрезвяване са настанени три лица.

Бързо полицейско производство

На 18 април е започнато бързо полицейско производство срещу И.С. на 28 години от гр. Джебел за това, че управлява в парк Бранителите на Стара Загора л.а. „Пежо 206” след употребата на упойващи вещества – канабис, И.С. е задържан за срок до 24 часа в Първо РУП – Стара Загора.

На 19 април е започнато бързо полицейско производство Л.К. на 20 години от Стара Загора за това, че управлява по ул. „Св. Княз Борис” в Стара Загора л.а. „Ауди” след употребата на упойващи вещества – амфетамин и метамфетамин, Л.К. е задържан за срок до 24 часа.

По-характерни престъпления

На 18 април в РУП – Раднево е получени сигнал от 57-годишна жителка на Раднево, която заявила, че около 21:20 ч на ул. „Тачо Даскалов” в Раднево, до паркинга на магазин „Пени” неизвестно лице със сила й отнело дамската чанта, с намиращите се в него мобилен телефон „Нокиа”, два чифта очила, лични документи, чадър и 30 лв.

На 18 април в Първо РУП – Стара Загора е получени сигнал за кражба от двора на ЗК „Сила” в с. Оряховица. От проведените оперативни мероприятия е установено, че за времето от 17 до 18 април неизвестно лице е извършило кражба от работилница на тръбен ключ, 10-метров четирижилен кабел с щепсел, 12 твърд кабел, вентилаторна печка „Делонги”, поялник, 4 крушки от 100 вата, комплект гаечни ключове, 16-метров многожилен кабел, 30 м многожилен кабел за електрожен и други – всички собственост на ЗК „Сила”.

На 18 април в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от къща в с. Змейово. На мястото е извършен оглед, при който е установено, че неизвестно лице е проникнало в дома на 74-годишния потърпевш и е отнело от там 6000лв.

ПТП

На 19 април около 01:25 ч по главен път I-5 в посока север-юг се е движил л.а. „Мерцедес”, управляван от Е.Ж. на 37 години от Стара Загора. По време на движението си, в землището на с. Тулово, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост – мокра пътна настилка – на прав участък водачът губи контрол над автомобила, навлиза в лентата за насрещно движение и се удря челно в т.а. „Рено”, управляван от 53-годишен турски гражданин. От удара водачът на лекия автомобил загива. Водачът на турския тир е тестван за употребата на алкохол и наркотични вещества като и двете проби са отрицателни.

 

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани две бързи полицейски производства и са регистрирани две престъпления. В заведението за отрезвяване са настанени две лица.

Бързо полицейско производство

На 19 април в РУП – Казанлък е образувано бързо полицейско производство срещу неправоспособния С.А. на 35 години от с. Манолово за това, че управлява в селото л.а. „Опел Вектра” след употребата на алкохол – 1,30 промила.

На 19 април в РУП- Гълъбово е образувано бързо полицейско производство срещу П.П. на 51 години от с. Главан за това, че управлява в селото л.а. „Пежо 406” след употребата на алкохол – 1,57 промила.

По-характерни престъпления

На 19 април в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от къща в с. Змейово. Установено е, че за времето от 14 до 19 април неизвестно лице е проникнало в имота на 53-годишната потърпевша жена и е отнело от там две печки – едната готварска, а другата на твърдо гориво.

На 19 април в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 36-годишна старозагорка, която заявила, че около 15:00 ч същия ден, в магазина за златни накити, в който работи, намиращ се на бул. „Цар Симеон Велики” неизвестно лице е отнело два златни синджира с общо тегло около 36 грама, намиращи се на манекени тип „торс” в магазина. Кражбата е извършена в момент,в който жената е била във вътрешния край на магазина. По случая е образувано досъдебно производство.

ПТП

На 19 април около 11:35 ч по бул. „Никола Петков” в Казанлък, в посока север-юг, се е движил л.а. „Фолксваген Голф”, управляван от В.С. на 25 години от Казанлък. На кръстовището с бул. „Княз Ал. Батенберг”, на разрешаващ зелен сигнал на светофарната уредба , водачът не пропуска и навлезлия в кръстовището, движещ се в посока изток, л.а. „Ягуар Х Тайп”, управляван от А.Д. на 50 години от Ловеч в резултат, на което между двата автомобила настъпва сблъсък. От удара возещата се от дясно на водача в л.а. „Фолксваген” 55-годишна жена е получила разкъсно-контузни рани по лицето. Прегледана е и е освободена без опасност за живота. Пробите на двамата водачи за употребата на алкохол са отрицателни.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram