Турнирът на казанлъшките лекоатлети събра приятели от близо и далеч

За трета година ЛК „Ц. Христова“ и Община Казанлък организираха Открит турнир по хвърляния, извън календара на БФЛА. На поканата откликнаха треньори и атлети от Добрич, Плевен, В. Търново, Трявна, Сливен, Стара Загора и Казанлък.

Традиционно в проявите, организирани на ст. „Севтополис” се включва и школата на „Етър 2007” В. Търново, като успехите на младите спортисти се дължат освен на отличните условия за развитие на атетиката и на приноса на треньора Антоанета Селенска. С eдин cpeбъpeн и eдин бpoнзoв мeдaл oт нaциoнaлния шaмпиoнaт пo хвъpляния “Зимнo пъpвeнcтвo” ce зaвъpнaхa нейните възпитаници.

За пореден път Валентин Цветков с екипа на ЛК „Цв. Христова” показа класа пред съперниците, упражнявайки се турнира в Казанлък, в дисциплината копие при юноши младша и старша възраст, където безапелационно е първи. За Валентин предстои и участие в балканиада това лято, докато за съотборничката му Ясмин Бошнак включването й в проявата все още е под въпрос.

Бошнак не успя да стане първа в турнир „Севтополис”. Завърши с второ място на копие при девойки младша възраст, а в старшата възраст е трета. С първи места и в двете възрастови групи е плевенчанката Геновева Иванова. Съотборничката й Полина Макавеева е с първо място на диск при девойки младша възраст. Възпитаничката на Антоанета Селенска Тамара Косева отново бе без конкуренция от сектора за хвърляне на гюле при девойките младша възраст. В дисциплината хвърляне на гюле с най-добър резултат (17 метра) при юноши младша възраст е добричлията Николай Петров, а в старшата възраст – Никифор Нешев от клуба на Трявна. На диск в групата на юноши младша възраст водач е Жулиен Монев от Сливен.

Следващият турнир за лекоатлетите,включен в календара на федерацията на 29 април и свързан с историята на казанлъшкият клуб, е Мемориал „Цветанка Христова”. Събитието е в София.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram