Паметникът на Бузлуджа в статия на The Telegraph

Паметникът на Бузлуджа е една от 19-те причини, посочени в британския The Telegraph, заради която си струва да посетиш България. В статията се изтъква, че монументът, построен на връх Бузлуджа в Централния балкан пример за соц архитектурата на страната.

В краткия преглед за даденостите на родината се изтъкват природните и културните забележителности на страната ни, красивите плажове, Националният парк „Пирин“, манастирите ни, отличната 4G връзка и много други предимства.
По-ниските разходи са първата и основна причина, изредена в статията за България. Един от най-популярните курорти в страната – Слънчев бряг, е определен за най-евтиното плажно убежище в Европа за 4-ти път от британския Post Ofiice. Вечеря с три ястия и бутилка вино струват 19,53 паунда, подчертава изданието.
Повечето плажове са прекрасни, разказва авторът на публикацията. Има прекрасни крайбрежни градчета. Почти една трета от крайбрежието на Черно море е съставена от плажове със златен пясък. Като пример е посочен Несебър, наречен „Перлата на Черно море”, който е под егидата на ЮНЕСКО.

Сред невероятните планини, грабващи погледа като пример е посочена красотата на Рила и нейните езера. Миналата година един от авторите в „Телеграф” – Пол Блумфийл, написа следното: „Ако има рай на земята, то той е на 60 км на юг от София, към връх Мусала”.
Национален парк Пирин и от най-популярните манастири Рилският също са теми от репортажа, посветен на страната ни. В него се разказва за реликвите от комунизма, удивителните катедрали, древното минало, дравословната и вкусна кухня, огнените напитки, карането на ски, партитата, срещата с истинска мечка, Белоградчишките скали, пещерите и отличната 4G връзка.

„Така че посещението си струва“, завършва изданието.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram