Облачно със слаб вятър

Днес преди обяд над по-голямата част от страната облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево време. След обяд, главно в Източна България и планинските райони, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 14° и 19°.

Над планините облачността ще е променлива, главно в следобедните часове на места ще превали дъжд, над 1800-2000 метра – сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието облачността ще е променлива и главно в следобедните часове ще има краткотрайни, на места интензивни, валежи от дъжд. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, който привечер ще се ориентира от изток и ще отслабне. Максималните температури ще са между 11° и 14°. Температурата на морската вода е 11-13°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram