Как да носим дънки през 2019? /много снимки/

Чифт хубави и удобни дънки е едно от най-големите богатства в гардероба. Те вървят в комбинация с тениска и кецове, както и с риза и обувки на висок ток. Затова трябва да сме много внимателни в избора си по време на пазаруване.

През 2019 година на мода си остават

Дънките тип „молив“
Причината е, че те най-много подхождат на по-елегантна горна част в облеклото. Тук трябва да се има предвид, че тяхно най-голямо предимство и най-лош минус е очертанието. Този вид панталони стоят перфектно на дамите със слаби крака, но могат да имат отрицателен ефект за тези, чиито излишни мазнинки се трупат около бедрата. Но както слабите, така и по-пълните жени трябва да внимават с размера. Ако той не е точен, горната част ще напомня на немски вурст.
Друга тенденция при дънките през тази година залежава още от миналата есен – дължината да е малко над глезена, по-възможност със скъсан или по някакъв начин.
Нетрадиционен долен шев

Макар мнението на модните критици относно скъсаните дънки да е на кантар, клонящ към неодобрителен тон, те все още се срещат на витрините на всеки магазин. Ако и вие сте почитатели на този тип панталони, не забравяйте най-важното – трябва добре да се погрижите за малките косъмчета, за да не се изложите.

През последните седмици се появяват все повече модели на гащеризони и сукмани от дънков плат. Те са с по-ретро излъчване, но с тях ще сте в крак с модата.

Няма как да пропуснем и широките дънки. Тотален хит са панталоните с широк крачол, поради което тази тенденция се прехвърли и при дънките.

Междувременно някои модни дизайнери измислят

Какви ли не щури модели

и успяват да пробият с тях. Такъв пример са разкроени дънки с крачоли, чиято вътрешна половина представлява обикновен чифт, а външната половина – феерична прозрачна материя на сърчица. Това прави дамата, която ги обуе, да изглежда все едно е с четири крака. В зависимост от позата и движенията притежателката на този моден артикул изглежда сякаш носи обикновени дънки или воалена пола до глезена. Цялостният оптичен ефект е доста сполучлив, но засега моделът набира популярност по-скоро като куриоз, отколкото като удобно и елегантно облекло. Според някои привърженици на идеята така отпада притеснението от постоянното прибиране на диплите на дългата пола при движение или когато се развяват от вятъра. От друга страна по този начин се запазва и класическият стил на дънките. Описанието на модела в Топшоп гласи: „Черни разкроени дънки с блестящи сърца от външната страна“.

В началото на годината пък дизайнерката Ксения Шнайдер разбуни духовете в социалните мрежи с

Асиметрични дънки

и предизвикаха купища коментари от страна на потребителите. Особеността на нейния артикул се състои в това, че панталоните с марка Asymmetric jeans са с един тесен и един широк крачол. За да се сдобиете с чифт от тези „сбъркани“ дънки, джобът ви ще олекне със скромната сума от 377 долара. Те са налични в сайта на дизайнерката. „Отначало всички ми казваха, че идеята ми е налудничава и никой няма да я оцени. Поради тази причина сложих този проект на трупчета в продължение на два сезона. Но накрая реших да се пробвам и асиметричните дънки станаха хит!“, споделя Шнайдер.

ИНСТРУКЦИИ

Перем денима веднъж месечно

Преди броени дни специалисти от световноизвестната марка „Ливайс“ посочиха оптималния срок за прането на дънките – веднъж месечно. Експертите припомниха, че когато били изобретени тези панталони през 1873 г., те били носени от работници и миньори в американския Запад. Денимът е здрав и траен и не е необходимо да се пере толкова често, колкото си мислят мнозина. Месечното пране ще ни спести вода и електроенергия.

Специалистите на „Ливайс“ препоръчаха как да се перат и останалите дънкови изделия. Те трябва да се обърнат наопаки, да се сложат в пералнята с други тъмни дрехи и да се пуснат на програма с хладна температура. Може да се използва течен перилен препарат, но без избелител.

Монитор

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram