Дават 3 млн. лева за пет обезлюдени училища в казанлъшко?

Община Казанлък води класацията на най-големите обществени поръчки през седмицата у нас на вестник „Капитал“.

3 100 000 лева е размерът на обявената обществена поръчка от администрацията в Казанлък. Тя е за проектиране, изпълнение на строително-монтажни работи и осъществяване на авторски надзор на пет основни училища в пет населени места в общината.

Предвижда се цялостна реконструкция и ремонт на съществуващите сгради на основните училища и прилежащото им дворно пространство, въвеждане на мерки за енергийна ефективност – топлоизолация на стени, под, покрив, подмяна на дограма, подмяна на отоплителна инсталация, подмяна на осветление, осигуряване на мерки за достъпна среда.

Училищата, подлежащи на ремонт и обновяване, са в градовете Крън и Шипка. Те са посещаване съответно от по 106 и 49 ученика, според официална справка от Община Казанлък от 28 февруари 2017г. В школото в Овощник, което е средищно и в него учат деца от няколко села, тази година са записани 90 деца. В Ръжена официалният брой на учениците е 150, в Хаджидимитрово – 101.

Обществената поръчка е разделена на пет позиции, участниците могат да подават оферти само за една, уточнява в статията си в.“Капитал“.

Критериите за оценка на офертите са цена, организация за изпълнение на поръчката, срок за изпълнение на строително-монтажни работи и срок за проектиране.

За последните три приключили финансови години кандидатите трябва да са реализирали минимален оборот от 1 млн. лв. През последните пет години трябва да са изпълнили поне едно строителство с идентичен или сходен предмет – топлоизолиране на външни стени, топло- и хидроизолиране на покрив, подмяна или нов монтаж на дограма, подмяна или направа на отоплителна инсталация, подмяна или направа ВиК и електроинсталации, вертикална планировка.
Продължителността за изпълнение на поръчката е 240 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 13 април 2017 г.

20170418_175846

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram