„Арсенал” поема такси за обучението на студенти

Казанлъшката оръжейница „Арсенал” АД обяви степендиантската си програма, към бъдещи студенти. Най-голямото машиностроително предприятие в България, заявява, че набира зрелостници-кандидати за стипендианти, които ще продължат обучението си в Техническия университет- Пловдив, който е част от ТУ- София. Одобрените кандидати трябва да са от района на Казанлък и да се обучават във факултет „Машиностроене и уредостроене“, специалност „стрелково оръжие и боеприпаси“.

За периода на обучението си във висшето училище, „Арсенал“ ще изплаща месечни стипендии на студентите и ще поема техните семестриални такси. Подписване на 5 годишен договор за работа в оръжейницата ще е ответният ангажимент на бъдещите стипендианти, които ще имат и осигурено работно място по специалността след завършването си.

Стипендиатската програба, бе обявена по време честването на 89-та годишнина от създаването на ПГ „И. Хаджиенов” в Казанлък. С програмата преимуществено се търсят и подпомагат кадри на казанлъшката професионална гимназия.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram