Ученици се млатиха пред казанлъшко школо

С избит зъб е ученик след сбиване с връстници пред казанлъшко училище. Друг е със сцепена устна.

Инцидентът стана пред бившия механотехникум около обяд. Възпитаник на училището е бил нападнат от двама ученици от съседната гимназия по транспорт. Според очевидци двамата се опитали да продадат дрога на средношколеца, но той отказал. След това последвало и мелето над него. Учителите успели до осуетят по-сериозно сбиване, подали сигнал 112, полиция се отзова веднага. Пострадалите са обслужени от медицински екип.

Това е втори подобен инцидент за днес, потвърдиха очевидци. Преподаватели и полицаи тушираха напрежението.

 

 

 

 

Миналата седмица живеещи в района на двете училища подадоха сигнал и предоставиха снимки в редакцията на Пресс ТВ, че е стартирала подписка с искане да бъде затворен западния вход на механото, откъдето на големи групи ученици излизат и нахлуват в детската площадка, за да пушат. Тъй като учителите ги гонели от оградата на школото. Средношколците замърсявали с фасове, бъркалки и пластмасови чаши от кафе градинката, дори използвали детските люлки и пързалките, вдигали безобразен шум и смущавали децата. Не било рядкост и арогантно поведение от страна на тийнейджърите. Паркингът също бил узурпиран от колите, с които учениците идвали на училище и живеещите там не можели да паркират пред домовете си. Често ставали пререкания заради това. Жителите на околните блокове са вдигнали ръце и негодуват, смятат да депозират подписката в Общината. Те роптаят срещу това, че в момента Професионалната гимназия „Иван Хаджиенов“ е домакин и на ученици от СУ „Антим I“, което е в ремонт и масовото им струпване в района създавало безпокойство.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В същото време е в риск от пропадане оградата на механото. От няколко месеца енергодружеството е прокопало край нея канал за кабели, но все още той стои незаринат. Основите на заграждението стоят открити под дъжда и създават опасност бетона да се срути.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram