Правят турнир „Севтополис“ за трета година

За трета година турнир, организиран от ЛК „Цветанка Христова” и Община Казанлък, ще събере елита сред подрастващите в хвърлянията. За състезанието, извън календара на БФЛА, част от спортните прояви, финансирани от Община Казанлък, пристигат най-добрите хвърлячи от клубовете в Добрич, Плевен, Трявна, Велико Търново, Пловдив, Плевен, Сливен, Карнобат и Стара Загора. Школата на „Берое”, където успешно като треньор се реализира националът от Казанлък Кольо Нешев, също ще подкрепи проявите.

Първите дисциплини са от 10:00 часа на ст. „Севтополис” и близкия полигон за хвърляния. Дисциплините, в които ще се състезават атлетите, са диск, копие и гюле за юноши и девойки младша възраст, копие за юноши и девойки старша възраст и юноши гюле.

Състезанието се реализира със съдействието на спонсори. Поради ограничения брой турнири за хвърлячите в календара на Федерацията по лека атлетика, подобни местни инициативи се радват на подкрепа от страна на спортистите, заради възможността да бъдат упражнени техните умения. В тазгодишната надпревара е предвидено участие и за параатлети.

Следващият турнир за лекоатлетите,включен в календара на федерацията на 29 април и свързан с историята на казанлъшкият клуб, е Мемориал „Цветанка Христова”. Провеждането му е за 7-ма година, в памет на легендарната казанлъшка лекоатлетка и треньор на децата от казанлъшкият клуб, носещ днес нейното име – Цветанка Христова. Събитието е в София, а организатор – СК „Юниверсал”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram