ОУ „Георги Кирков“ отваря вратите на Знанието за бъдещи първокласници

Основно училище „Георги Кирков“ в Казанлък очаква тази събота преди обед родители и техните деца, които ще бъдат първокласници наесен, за да отворят заедно с бъдещите си учители,  вратите на знанието, съобщи директорът инж.Любомира Абдишева.

Денят на първокласника Вратите  към Знанието„, който започва в 10.30 часа в училището,  има за цел да запознае родителите с високото качество на обучението, което ОУ „Георги Кирков“ предлага, както и да увлече децата в интересни интерактивни уроци, водени от отлично подготвения екип  преподаватели със сериозен опит, с каквито учебното заведение разполага. Срещите с бъдещите първокласници са традиция в това училище. През миналата година Денят на отворените врати доведе тук стотици деца и техните семейства, които в продължение на часове се радваха на отличните условия за обучение и уменията на  бъдещите си учители. Тази година на срещата в съботния ден,  педагогическият състав акцентира върху  съвременните методи на обучение, които ежедневно се прилагат тук и високото  качество, което те дават на образователния процес.

Интерактивно  обучение чрез мисловни предизвикателства за учениците, ползване възможностите на дигитализацията и информационната база на образователни платформи, заниманията по чужди езици, спортът и изкуството, са средства, които учителите тук използват непрестанно в обучението,  още от първия училищен клас.  Затова на 21-и април преподавателите ще демонстрират в реална среда и в реалното време на учебен час, начините, по които работят. Пролетта ще влезе в класната стая в часа по художествена компютърна графика и дизайн – знания, които тук се придобиват  чрез формите на разширеното изучаване. В този час  под формата на електронен урок, бъдещите първокласници ще се научат да събират информация от компютърна електронна платформа, да разпознават настроенията на  променливото пролетно време в цветове и природни явления, да апликират тематично.

Час по английски език е друг урок, който ще предложат учителите от ОУ „Георги Кирков“ на очакваните първокласници, дошли с родителите си в предстоящия съботен ден за „Вратите към Знанието“.  В този час децата, вещо водени от опитен в началната образователна степен преподавател,  ще научат първите си думи от чуждия език за добре познати на родния им език, понятия. Музиката като подход за събуждане на ученическия интерес и като средство за придобививане на нови знания,

Още един интересен урок са предвидили педагозите от ОУ „Георги Кирков“ за най-малките си бъдещи ученици . В него те, провокирани от възможностите на разнообразните човешки сетива,  ще придобият нови знания за света, който ги заобикаля.

Бъдещите първокласници, които ще дойдат в събота тук, ще направят и първите си стъпки в предприемаческите умения. Учебното заведение има уникален опит в преподаването на Предприемачество в началния курс. Тази събота, дошлите за пръв път тук деца, ще могат да влязат в ролята на земеделски производители със своя собствена ферма. Под ръководството на опитен преподавател, те ще научат основния  закон на всяко национално стопанство – взаимната полза на  хората в обществото един от друг, на базата на стоковата и парична размяна.

За следващата учебна 2018/2019 година, ОУ „Георги Кирков“ в Казанлък, което се наложи в последните години като лидер в основното образование в града, предлага на новите си първокласници разширено обучение  в няколко посоки – по  Информационни технологии; тенис на корт; изобразително изкуство и витражни  техники и  по английски език, съобщи още директорът инж.Любомира Абдишева. „Убедени сме, че още с първите си часове, прекарани в нашето училище сега, в събота, бъдещите първокласници ще усетят радостта от научаването, а родителите им ще изпитат  удовлетворението, че техните деца са направили началните си, макар и малки стъпки по пътя към  Знанието.  Ние, техните учители, ги очакваме с любов, за да ги поведем по този път, който със сигурност ще ги изведе  към  житейските успехи  и пълноценния  човешки  живот в утрешния ден“, каза в заключение директорът на ОУ „Георги Кирков“, инж. Любомира Абдишева.

 

 

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram