Двама от СК „Моделизми“ участваха За Купа Пловдив

Двама представители на СК „Моделизми” син и баща Младен и Милен Тотеви участваха в ежегодния турнир по авиомоделизъм за купата на гр. Пловдив, организаторан от БФА, Модел клуб-Пловдив, AIR Belоzеm и приятели.

След като претърпя инцидент със своя модел при третия старт, след сблъсък, самолетът на Милен Тотев пострада, състезателят ни и председател на казанлъшкия клуб „Моделизми” отпадна от състезането. Младен Тотев се класира седми при мъжете от 23-ма участника и стана трети в групата на юношите от общо шестима стартирали. Моделът, с който републиканския ни шампион при юношите участва е произведен в Търговище, от световно известна фирма, специализирана в производството на авиомодели.

Следващото състезание за Младен и неговите млади съотборници от клуб „Моделизми” е на 17 и 18 май в Ловеч – Национално първенство за деца и юноши. Отново в Ловеч, но през лятото Младен Тотев ще запише участие в пореден национален турнир. Предстои му и пътуване до Унгария заедно с националния отбор. Тук ще се проведе Европейска купа в началото на лятото, през месец юни. В юли е Световното първенство в Словакия, в което България ще се включи с трима юноши и трима състезатели при мъжете. За седмокласника от Казанлък Младен Тотев това ще бъде най-силното му състезание през годината. Казанлъшките авиомоделисти се канят да участват и в световното първенство по ракетомоделизъм в Каспичан през август.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram