Казанлъшки младежи се обучаваха в Полша, срещнаха и президента

От 8 до 15-ти април представители на двете младежки организации „МРЦ -Взаимопомощ“ и „Юнайтед Авангард Артист“ взеха участие в обучение „Нека си поговорим“ в град Лудж, Полша, организирано по програма „Еразъм“ + от полската организация „Кобиете“.
Тренингът беше насочен към младежи от 12 европейски държави с цел да упражни в тях умението за комуникация – вербална и невербална, неформалното общуване, толерантност към другите, опознаване на различни култури и техните традиции.
Освен множеството работни ателиета, игри и презентации младежите имаха възможността да посетят „Центърът по диалог“ в град Лудж, който чрез изложби, филмови прожекции и презентации разказва за живота на оцелелите през Втората световна война евреи. Младежите посетиха и еврейското гето в града, както и еврейското гробище. Имаха възможност да работят на територията на стара фабрика, превърната в място за изява на младите хора от града.
По време на проекта, младежите успяха да се срещнат и с Президента на Полша Бронислав Коморовски в местния исторически музей. След тригодишни успешни и развиващи се отношения на „МРЦ –Взаимопомощ“ с Полското посолство в България и лично с посланих Хенсел, казанлъчани имаха възможност и да се запознаят и разговарят с  президента на страната.
Следващото посещение на младежи от Взаимопомощ по програма „Еразъм+“ ще бъде отново в Полша и в Италия, по младежки обмени през юни месец.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram