Казанлъчани за втора година правят състезание по МТВ

На 19 април за втора година Казанлък ще бъде домакин на състезание по MTB в дисциплината XCO за всички любители на планинското колоездене

Старт-финалът е парк „Тюлбето“ (поляната североизточно от Художествената гимназия). До момента има записани над 80 участника в различните възрастови групи – юноши до 18 г., мъже от 19 г. до 40 г., ветерани 40+, девойки и жени. Записването ще се извършва и в самия ден на състезанието, заявиха организаторите на спортното събитие – СК „Шампион“, националът по колоездене Данаил Петров и спонсори. Състезатели и любители от цялата страна ще пристигнат в Казанлък за неделния старт. Цели отбори също са потвърдили участие. Представители на школите от Габрово, Обзор, Казанлък също ще запишат масово участие в надпреварата.

Опознавателната обиколка ще започне в 10:00 часа. Стартът на първата група е 30 минути по-късно. Награждаването ще бъде в 14:00 часа, посочват организаторите.

Класирането е индивидуално по възрастови групи. Победителите в отделните групи ще получат медали и предметни награди.

В миналогодишния старт участваха повече от 60 ентусиасти на възраст от 6 до 46 години. Казанлъшкият „Лястовица” и възпитаници на ОУ „Чудомир” се включиха масово в проявата, както и любители и каращи в състезанията от Карлово, София, Казанлък и др. Много граждани също подкрепиха дебютното за Казанлък начинание. Финиширалите на първи места си тръгнаха с медали и предметни награди, връчени от колоездачната фамилия Данаил и Атанас Петрови.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram