Висшият съдебен съвет награди наше момче за есе

16-годишният Виктор Красимиров Младенов от Казанлък, ученик от 10д клас на Гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ в Стара Загора, е сред победителите в конкурса за есе на тема „Познатата и непозната съдебна власт”. Конкурсът бе организиран от Висшия съдебен съвет (ВСС), а наградите бяха връчени днес. Виктор е премиран за Апелативен район – Пловдив заедно с ученичката от Димитровград Стилияна.

Виктор пребори конкуренцията в конкурса в целия Апелативен район Пловдив, който обхваща областите Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково.

 Казанлъшкото момче присъства на награждаването днес, придружавано от своята преподавателка по „Етика и право“ Милена Личева.

Талантливият Виктор учи в паралелка  с изучаване на френски и английски езици в ГПЧЕ „Ромен Ролен”, изкушен е и от спорта. Вики има още четирима братя, един от тях , Камен, е възпитаник на Руската гимназия в Стара Загора, но изучава освен западните езици и риски, а и китайски.

Майката на наградения млад есеист, Снежана Станчева, е бивш кадър на радио „Вис виталис”, сега е служител на общинска администрация.

Конкурсът за ученическо есе бе организиран в рамките на дейност „Организиране и провеждане на Дни на отворените врати” по проект „Укрепване на капацитета на ВСС за по-добро управление на комуникационните процеси и повече прозрачност в дейността на съдебната система”, осъществяван по Оперативна програма „Административен капацитет”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram