Варненски студенти на среща с местната власт в Стара Загора

Студенти от Икономическия университет във Варна се срещнаха със зам.-кмета на Стара Загора Йордан Николов и председателя на Общинския съвет Емил Христов. 50 кандидат-икономисти и трима от преподавателите им седнаха на местата на общинските съветници в Община Стара Загора. Те се запознаха отблизо с двата органа на местната власт и политиката им за успешно управление.

„Стара Загора е пример сред българските градове за усвояване на европейски средства и влагането им в придобивки, които да улесняват живота на хората, както и създаването на благоприятни условия за правене на бизнес“, подчерта зам.-кметът Николов, който пряко отговаря за общинската собственост и стопанската политика на общината.

Как се постигат такива резултати и каква е политиката на управление обясни на студентите председателят на Общинския съвет Емил Христов. Той подчерта колко са важни хармонията и консенсуса по време на заседанията на местния парламент, когато става дума за градското  икономическо развитие.

„Международната рейтингова агенция „Standard & Poor`s“ потвърди кредитният рейтинг на Община Стара Загора. Това ни подсказва, че финансовата ни политика е стабилна, което пряко зависи и от решенията, които се взимат в Общинския съвет. При подготовката за оценката бе взето под внимание гласуването на проектите и касовите изпълнения на бюджетите на Община Стара Загора. Екипът на кмета Живко Тодоров води стриктната финансова политика, която бива приемана дори от опозиционните партии. Това показва високото ниво на работа от страна на администрацията и общинския съвет за благото на града“, обобщи Емил Христов.

Своите добри впечатления от развитието и подобряването на условията  в града сподели и проф. Петко Монев, който е заместник декан на ИУ-Варна и кореняк старозагорец.

По време на срещата студентите зададоха въпроси за младежката безработица,  като освен отговор, те получиха от зам.-кмета Йордан Николов и покана да стартират кариерата си от Стара Загора. Той подчерта, че иновативното мислене на младите хора прави работата лека и ползотворна.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram