Казанлъчани доминираха в катерачната среща в Карлово в памет на Христо Проданов

Казанлъшки катерачи участваха в спортно събитие, което бе организирано от ОУ „Христо Проданов” в Карлово по повод навършването на 30 години от изкачването на Еверест от първия българин и 10 –та годишнина от провеждането на втората експедиция по покоряването на най-високия връх на света.  В катерачната среща участваха представители на четири клуба – „Селт” , АТК „Казанлък, спортисти от Пловдив и Карлово. На изкуствената стена, разположена в училището, организатор на серия от възпоменателни прояви, посветени на големия български алпинист Христо Проданов, казанлъчани демонстрираха бързина и скорост и заслужено спечелиха множество първи, втори и трети места в дисциплините „скорост” и „трудност” на състезанието. При момичета до 10 години с две първи места е Йоана Недялкова от „Селт”. Още трима възпитаници на Никола Недялков дублират първи места на „скорост” и „трудност”- Иван Бонев (до 10 години), Стоян Петров (до 14-годишните) и Васил Цветков при състезатели до 19 години. Лидия Колева, също от клуб „Селт”, записа две втори места до 19-годишните, а Виктория Христозова е с две трети в същата възрастова група. Рая Димова, при деца до 10-години, се класира на 8-мо и 9-то място в „скоростта” и „трудността” на състезателното катерене.

До 14-годишните момичета две от представителките на АТК „Казанлък”, водени от Радиана Манева, окупираха първите две места. Радина Димитрова бе най-добра на „скорост”, следвана от Десислава Димова. В дисциплината „трудност” двете момичета си размениха местата. С трето място до 10-годишните  на „трудност” е Габриела Денева, 6-та е в „скоростта”. Полина Димитрова е с 6-то място на трудност и с пето в другата дисциплина. Станислав Димов има две шести места от катерачната надпревара, в която участваха 40 младежи.

Следващото състезание за казанлъшките катерачи е общинското съревнование между училищата на 24 април в парк „Северен” до стадиона. Два дни по-късно, в събота – 26 април Казанлък приема държавно първенство по боулдър за деца, юноши и девойки.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram