„Млади доброволци“ от ПМГ зарадваха възрастните хора от дом №1

Кампания за подновяване на Библиотеката в Дом за стари хора № 1 в Казанлък предприеха учениците от Природо-математическа гимназия „Никола Обрешков” и Сдружение „Бъдеще за децата”. За малко повече от месец, под мотото „Дари книга за баба и дядо!” са събрани десетки книги от граждани и писатели, подарени на дома. Учениците са част от клуб „Млад доброволец“. Каузата, на която са избрали да посветят своята доброволческа дейност, в рамките на проект „Гласът на децата”, са именно възрастните хора от социалните домове в Казанлък.

Екип на сдружението вече поднесе подаръка за домуващите – два чисто нови шкафа с книги. Към тях учениците от казанлъшката гимназия добавиха и девет нови издания, които закупиха с пари от своя бюджет.

Младежите не за първи път радват възрастните хора от този дом. На 8-ми март те ги изненадаха с празнична програма.

Клубовете „Млад доброволец” са сформирани в Казанлък в края на 2015 г. по проекта на Сдружение „Бъдеще за децата” – „Гласът на децата”, след провеждането на конкурс за избор на пет училища, в които децата да бъдат обединени около идеята за доброволчеството. „Млади доброволци“ има в Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов”, Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий”, Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт в Казанлък и ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в село Ръжена.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram