„Маратонът на четенето“ гостува на ОУ „Георги Кирков“

В Национална кампания „Маратон на четенето“ на ОБ „Искра“ Валентина Димова и клуб „Светлини сред сенките“ гостуваха на учениците от ОУ „Георги Кирков“. Кампанията продължава през целия месец април, като основната идея е да бъде привлечено общественото внимание върху ползите от четенето при децата.

Акценти в програмата на библиотеката са посещения на деца от детски градини и училищата, четения на глас, състезания по грамотност, срещи с писатели, изложби на книги на детски писатели, Великденско ателие, представяне на български традиции и обичаи, Дни на отворените врати в библиотеката.

Продължава и кампанията „Прочети и подари“ за попълване на библиотечния фонд.

Дългогодишно партньорство свързва Общинска библиотека Искра и писателя Валентина Димова. Тя подкрепя много от проектите на библиотеката и е сред участниците в традиционните летни занимални за децата. Чрез кампанията „Маратон на четенето“ тя популяризира своя творчески клуб „Светлини сред сенките“ – уникален проект за пишещите млади хора с близо 15 годишна история. Мила е част от него, един от малките бъдещи таланти на България. Пред съучениците си в ОУ „Георги Кирков“ тя представи част от своите творби, с които печели регионални и национални конкурси.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram