Започва основен ремонт на подлеза на ЖП гарата в Казанлък

Цялостната реконструкция на едно от най-занемарените обществени пространства в града предвижда почистване на покривите на вход / изход от двете страни, покриването им с нова замазка и нова хидроизолация. Старите и счупените стъкла на южния вход / изход ще бъдат подменени с нови, а на северния вход / изход визията ще бъде изцяло променена и модернизирана.

Във вътрешното пространство на подлеза ще бъдат извършени обработка на фугите по таваните, цялостно боядисване, монтаж на LED осветление и камери за видеонаблюдение.

Строително-ремонтните работи предвиждат пребоядисване и на фасадата на подлеза.

Общата стойност на ремонта е близо 40 000лв., заложени в Бюджет 2018 на Община Казанлък.

Дейностите по обновяването на подлеза на Железопътната гара в Казанлък ще продължат 30 календарни дни при благоприятни условия за работа. В периода на работата на строително-ремонтната площадка подлезът няма да работи!

На финала в боядисването ще се включат ентусиастите от 12-ти Б клас на Профилирана природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“ Радослава Маринова, Адриана Велкова, Константин Философов и Златомир Иванов.

На своя коледен бал те обявяват набиране на средства, с които да заличат грозни надписи и рисунки по сгради в Казанлък. Младежите правят сериозно проучване, за да набележат обектите, които да разхубавят. Със съжаление споделят с кмета на община Казанлък Галина Стоянова, че занемарените места не са малко, но повечето от тях са частна собственост. Затова избират три обекта, където да положат усилия, за да подобрят общия им вид и подлезът на ЖП гарата е един от тях, наред с „червения“ блок на бул.“Розова долина“ и малкия подлез към ЛИДЛ.

Кметът Галина Стоянова приветства инициативата на младежите, която среща подкрепата и на техния преподавател по „Свят и личности“ в 12-ти клас Светлана Бюйлекова. Предстои избор на проект, по който доброволците от ППМГ „Никола Обрешков“ ще се включат в обновяването на вида на ЖП подлеза в Казанлък.

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram