Царица Роза 2017 Цветелина Илиева подари на казанлъчани първата си самостоятелна изложба

Младата художничка откри за своите съграждани „Цветен полъх“ в зала Галерия за изкуства в Културно-информационния център на ул.“Искра“№4 в Казанлък. Във втория ден на Светлата седмица най-красивата от красивите момичета на Града на розите за 2017 сподели с публиката своя талант и емоции, влагани в продължение на една година в 30 картини.

„Избистрена стилистика с предпочитание към декоративния изказ.“, описа директорът на Художествена галерия – Казанлък Христо Генев представените творби на възпитаничката на Националното училище по приложни изкуства и дизайн „Дечко Узунов“ и отбеляза богатството от тонове и нюанси в тях.

Преподавателите Саша Бориславова и Велин Дечков увериха, че името на скромния млад талант тепърва ще се чува. Те описаха Цвети като творец с бъдеще, борбен представител на зодия скорпион, който умее да отстоява собствената си позиция и споделиха, че ги прави горди, като нейни учители.

„Истински съм щастлива, че нашата Царица Роза 2017 оставя като наследство на Казанлък тази изложба!“, призна Кметът на община Казанлък Галина Стоянова и благодари за избора на Цветелина Илиева да покаже своята първа самостоятелна експозиция в родния град.

Младият автор лично подари „в знак на дълбоко уважение и благодарност за подкрепата“ свои картини на Галина Стоянова, Сребра Касева, началник „Кабинет“ на Кмета, д-р Момчил Маринов, директор на Исторически музей „Искра“ и своя приятел от местния бизнес Стефан Станев.

Цветелина Илиева си пожела нейното изкуство в „Цветен полъх“ да внесе „добро настроение и свежест в нашия град“.

30 минути по-рано в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства казанлъчани се радваха на творчеството на друг обичан свой съгражданин –доайенът на художествената фотография покойният Кольо Пейчев. Близо 50 негови фотографии на различни теми, от различни творчески периоди бяха обединени под заглавието „Кольо Пейчев – Различният“. Наред с любимите сияйни цветя, безсмъртните запечатани отблизо моменти от света около нас пренасят зрителите в някои от вълшебните светове, пресъздадени приживе от Учителя. Вероятно, година след смърта си, самият той вече е част от магичния Космос. Поне така се надяват многобройните му приятели, почели светлата памет на майстора – фотограф, който проповядваше „Нека се обединим в името на красотата и хармонията. Така ще спасим света в себе си,а това значи и във всичко!“.

Пресцентър на община

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram