Кметът на Казанлък се срещна с колеги от Латвия

Галина Стоянова прие на работно посещение в Община Казанлък група кметове от Земгале Планов Район, Латвия. Делегацията включва 19 ръководители на местната власт в Района, от които 15 общински кметове и бе водена от председателя на Съвета за развитие на Земгале Планов Район Айварс Окманис.

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова приветства своите гости с „Добре дошли!“ и представи участниците в срещата от своя страна: Сребра Касева – началник „Кабинет“ на Кмета и управителя на казанлъшката фирма „Строителна механизация“ АД Стефан Желязков. Тя представи Казанлък като географски център на България, с водеща роля в тежката промишленост на страната и богато културно-историческо наследство.

На гостите от прибалтийската страна бе представен кратък филм за традициите в Долината на розите и на тракийските царе, след което последва дискусия за обмяна на опит в сферата на местните политики и регионалното икономическо развитие.

След срещата с Кмета на Община Казанлък гостуването на чуждестранната делегация в Града на розите продължава с посещение в Музея на розата и разходка в парк „Розариум“ и представяне на първия Европейски център за безизкопни технологии, изграден съвместно „Строителна Механизация“ АД, Университета по архитектура, строителство и геодезия – София и Община Казанлък.

Работните посещения на делегацията от Латвия в Област Стара Загора са организирани със съдействието на Агенция за регионално икономическо развитие – Стара Загора.

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram