В понеделник започват консултациите за определяне съставите на СИК

На 14 април 2014 г., понеделник, от 16.30 часа в заседателната зала на Община Казанлък  ще се проведат консултации за определяне съставите на Секционните избирателни комисии /СИК/ с парламентарно представените партии и коалиции, както и с партиите, които имат членове в Европейския парламент, но не са парламентарно представени.
Според разпоредбите на Изборния кодекс в тези консултации участват ПП ГЕРБ, „Коалиция за България“, ПП ДПС и ПП „Атака“, които се парламентарна представени. Право на участие също така имат ПП НДСВ и „Синята коалиция“, които не са парламентарно представени, но имат членове в Европейския парламент.
Със заповед № 659/27.03.2014 г.на Кмета на община Казанлък са образувани 87 избирателни секции на територията на общината. Съгласно Изборния кодекс и решение № 97/08.04.2014 г. съставите на СИК се определят според броя на избирателите. За община Казанлък се оформят 6 секции с под 500 избиратели, за които СИК са в състав до 7 членове, и 81 секции с над 500 избиратели, за които СИК е в състав до 9 членове.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram