УНИЦЕФ се допитва до децата на Казанлък

Детският фонд на ООН в България стартира публична кампания „Моят глас е важен“. До 30 април, посредством партньорството на различни неправителствени организации (на местно и национално ниво), Уницеф България ще проведе поредица от срещи, последната  от която ще бъде в  София с представители на АСП, ДАЗД и Министерски съвет.
В  Казанлък, в партньорство с организацията„Бъдеще за децата”, консултантът на Уницеф България Антоанета Янкабакова и представители на сдружението обсъдиха различни проблеми от живота на децата в България, в контекста на информационната и социална кампания, посветена на правото на детско участие.
Публичният етап на кампанията е продължение на лансираното по-рано този месец широкомащабно допитване до децата в България. До този момент хиляди млади хора изразиха своите мнения за сфери от живота си, които ги касаят пряко – като семейна среда, социална закрила, образование, здравеопазване, свободно време и т.н. До 10 април и останалите деца имат шанса да споделят позициите си на www.unicef.bg/glas. Резултатите от фокус групите ще бъдат представени в края на месец април тази година.
Освен онлайн анкетата, ще бъде проведено и пряко допитване до групи от деца със затруднен достъп до интернет – като децата от маргизализирани общности, деца бежанци, деца с увреждания. Кампанията на УНИЦЕФ ще бъде насочена и към промяна на обществените нагласи по отношение на детското участие.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram