Без смирение: Галина Стоянова тайно вечеря сирене-фламбе от БСП

В истинска завера на Велики четвъртък се вкара кметицата Стоянова. Освен софрата, за да е прилична съвсем асоциацията на библейското предание, не само по време, в мероприятието били включени с участие и апостоли. Естествено, всичко се случило в пълна тайна като вечеря и мераци. Но не съвсем, както се оказа.

В предизборна година, време за ухажване, маневри, ласкателства, готовност за отстъпки и очевидно лицемерие, в името на притежанието на властта на всяка цена, Галина Стоянова седнала на една маса, не, не с роми, това беше оня ден, снощи седнала  да повечеря с градските русофили.

Подредила се на една маса с тях, поверително и лично. В къщата, където някога е била печатницата на Георги Кирков, от двайсетина години собственост на БСП. Същият този Кирков, за когото се сещате-социалистът. Който лепна на Казанлък етикета „Дремиград“ във фейлетоните си. Стоянова седнала да замези с отвращение, най-вероятно, но отзивите от тайната вечеря гласят, че се усмихвала блажено

Та какво станало все пак. Да разкажем след пространния увод.

Състоява се тайна вечеря, на нея апостолите са от белокосата част на казанлъшките русофили, също така членове на БСП. Има и по-младолики.

Поводът е отбелязването в Казанлък на 9 май и 70-та годишнина от победата на Русия над нацистите и освобождаването на Европа от тях. По-дребния повод е събирачката на язовира на русофилите през идния септември.

Главен организатор на сядането на масата с продоволствени оттенъци нощес е маститият Ангел Попов. По-известен като близък душеприказчик до Стоянова от от времето, когато тя се засили от детската градина към Общината, и все по-малко популярен като бесепарски хардлайнер. За Попов освен като застаряващо рамо на ревливи дами, се говори, че се опитвал да клати соцорганизацията, само и само да си предаде особена важност пред месалините от властта, както и да позабърше прахтта от скапалия му се имидж на бонвиван.

Същото това лице било оставено от червената партия в района да реализира този сеир и да си въобразява, че е вклинил нови нюанси вътре успешно и незабелязано. Тайно, разбира се. Известно е, че човекът Попов, бидейки в андропауза, се подвизавал с приспани сетива с една-едничка цел-да пробута раздор в БСП, като прокара там симпатии към Галина Стоянова.

На тайната четвъртъчна вечеря в Казанлък под благовидни предлози за 9 май и септемврийски комаджийски събирачки, както и едно предстоящо пристигане на московчани едни, присъствали и неколцина дами и господа, все с партиен билет. Присъствали, защото са социалисти. Някои си въобразили, че подривната дейност им подхожда, други от тях играли играта. И оставили мишката да влезе в капана. Сиренето вътре е с марка „БСП“, а гладната за подкрепа мишорана се устремила без спирачки към парченцето, готова не само да хапне от млечния продукт на червените, стига да й обещаят подкрепа за втори тур, но и да го консумира фламбе.

Огненочервени пламъци се виждат не само около бесепарското сирене, лелеяно от Стоянова, специалитета в менюто на Тайната вечеря, забелязват се и като аура около застаряващи активисти, ръгащи съчки под собствената си партийна клада.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram