Кметът на Община Казанлък поздрави световноизвестния фотограф Кольо Пейчев за 80-годишния юбилей

На откриването на юбилейната изложба  определи твореца като „най-светлия художник“. Тя честити празника на дълголетника и му благодари за творчеството, което е споделил с казанлъчани: „Със своите изложби моят приятел и фотограф Кольо Пейчев обиколи света. Но голямото му сърце прибра едно малко китно селце Ръжена, където той може да твори в съзерцание“, припомни за публиката Кметът на Община Казанлък. „Поколения казанлъчани са възпитавани във високи критерии към естетика, благодарение на вашите магнетични фотографии.“, се посочва в отправения от Кмета поздравителен адрес към магичния художествен фотограф. По случай дълголетния юбилей, Кметът на Община Казанлък връчи и финансова награда на Кольо Пейчев, когото нарече изключителен казанлъчанин. Пред събралата се публика в общинския културен център Галина Стоянова пожела на рожденика да продължава да води зрителите към светлината, слънцето и утрото.

Своите благодарности за красивото съжителство с известния си съсед сподели и кметът на с.Ръжена Апостол Терзиев:“Който иска да види Рая на земята нека дойде при нас и да посети цветната градина на Кольо.“, прикани гостите на празничното събитие той и от своя страна го дари със скромни финансови средства.

Големият творец Кольо Пейчев отново покани гостите на поредното пътешествие през най-висшата форма на изразяване, според него – фотографията. Известен десетилетия с любовта си към цветята, които нарича „душите на Ангелите“, с юбилейната изложба „Цветовете на естетиката“ харизматичният автор завършва работата си по темата „Цветя“.

Пресцентър Община Казанлък

234

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram