Казанлък има двама шампиони в катеренето от балканското в Букурещ

Иван Бонев спечели първата за КЕС „Селт“ от годината титла от балканско първенство в Букурещ. Столицата на Румъния бе домакин на „Карпати Трофи“, балканско първенство за деца до 13 години в дисциплината „боулдър“. 11-годишният Иван спечели и купа от второто си място в комплексното класиране в другите две дисциплини „скорост“ и „трудност“.
С купа за третото си място в общото класиране при момичетата до 13 г. е Йоанна Недялкова, също от „Селт“ Дебютантът Георги Лалев, поради контузия, завърши 8-ми в крайното подреждане.
Отлично представяне в Букурещ направи седемгодишната Деляна Славова от АТК „Казанлък“. Освен първо място, шампионска тила от балканското първенство на „боулдър“ малката казанлъчанка е с първо място в общото класиране и в дисциплината „скорост“ и втора в „трудността“. С второ място на „скорост“ е Радина Димитрова.
Близо 60 деца от Румъния, България и Украйна се състезаваха в международната надпревара.
Следващо голямо състезание пред катерачите от Казанлък е в родния град. На 9 май на стена, която предстои да бъде изградена в парк „Северен“, до стадиона, ще се състои държавното първенство за деца, юноши и девойки до 19 години, организиран от клуб „Селт“ и Общината. Дни по-рано ще се проведе общинското съревнование по спортно катерене с участие на деца от училищата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram