БСП-Казанлък сезира областния управител за незаконосъобразност на решението за лагера в Равда

Общинските съветници на БСП-Казанлък сезират областния управител на област Стара Загора за взетото незаконосъобразно решение за продажбата на общинския имот на брега на морето в Равда. Те настояват областният управител, упражнявайки правомощията си по ЗМСМА, да върне решението за ново разглеждане или да го оспори в съда. На заседанието на местния парламент в края на м. март кметът на ГЕРБ Галина Стоянова внесе продажбата на терен, над 5 декара и половина с пазарна оценка 1 088 754 лв. Съветници на управляващата коалиция от ГЕРБ, ДПС, ББЦ и др. в Казанлък занижиха до цена 980 хиляди лв.

„Общинският съвет няма право, съгласно Закона за общинската собственост да намаля цената на имота под пазарната оценка, изготвена от лицензиран оценител. Това е безусловна вреда на обществения интерес. Цената може да се вдига, но не и да се занижава“, категорични са съветниците от левицата. Те припомниха, че пазарната оценка е изготвена в края на месец януари т.г. от бургаска кантора за недвижими имоти и срокът на нейната валидност е 6 месеца.

Преди дни съветниците на БСП изпратиха сигнал до всички институции за действията на общинския съветник Джамал Папарланов – инициатор за намалянето на цената, на общинските съветници, подкрепили и поименно гласували предложението, както и за мълчаливата съпричастност на кмета на община Казанлък. Според сигнала има основателни предположения за търговия с влияние.

Прессцентър БСП Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram